پنج شنبه هفته گذشته حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران مسئولیت مذاکرات هسته ای با طرفهای خارجی را ، به وزارت امور خارجه محول نمود. بنابراین درباره چرایی این انتقال و پیامد های آن ما نظر "سید حسین نقوی حسینی" سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی را جویا شده ایم.
*تغییر نگاه امنیتی به پرونده هسته ای و انتقال آن از شورای عالی امنیت ملی به وزرات امور خارجه را چگونه ارزیابی می کنید؟
البته من با نگاه تییر امنیتی پرونده راجع به این موضوع بحث نمی کنم یعنی از این زاویه به موضوع نگاه نمی کنم. چون من معتقدم یک تقسیم وظیفه ای بین حوزه تصمیم سازی و حوزه اجرا صورت گرفته است، زیرا بنابراین تصمیم سازی در شورای عالی امنیت ملی صورت می گیرد.
پرونده هسته ای پرونده ای است که در شورای عالی امنیت ملی مورد بحث و بررسی قرار می گیرد و در مورد آن تصمیم سازی می شود منتها در گذشته خود دبیر شورای عالی امنیت ملی مجری این تصمیمات هم بود ولی الان اجرای این تصمیمات بر عهده وزارت امور خارجه گذاشته شده و به نظر من این کار درستی هم است به جهت اینکه بهر حال وزیر امور خارجه مجری سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است.
بنابراین این دیدگاه که گفته می شود پرونده هسته ای از شورای عالی امنیت ملی به وزارت امور خارجه منتقل شد با واقعیت انطباق ندارد، چون پرونده هسته ای ما که از شورای عالی امنیت ملی منتقل نمی شود بلکه اجرای تصمیمات در حوزه اجرایی پرونده هسته ای به عهده وزیر امور خارجه گذاشته شده است.
*این تغییر چه امتیازاتی را برای ما در پی دارد؟
این تغییر باعث می شود که برد عملیات ما در سیاست خارجی قوی تر شود و در عرصه بین الملل هم، یک صدا از ما شنیده شود.
*آیا این تغییرات تأثیری هم بر روند بررسی پرونده هسته ای ایران خواهد گذاشت؟
قطعا تأثیر مثبت می گذارد چون اولا ما شاهد یک صدا در عرصه سیاست خارجی خواهیم بود یعنی فقط پیام ما از طریق وزارت امور خارجه دریافت خواهد شد و ثانیا وزارت امور خارجه بدنه کارشناسی قوی دارد و می تواند نظرات خوبی در این زمینه ارائه کند و حمایت خوبی از وزیر امور خارجه داشته باشد در عین حال وزیر امور خارجه به عرصه بین الملل آشنا است و ادبیات ۵+۱ را خوب بلد است و فکر می کنم کمک زیادی به موفقیت ما در حوزه هسته ای کند.
*آیا در شرایط کنونی لازم بود که این تغییرات ایجاد شود؟
به اعتقاد من لازم بود به جهت اینکه همانطور که اشاره کردم وزیر امور خارجه مجری ساست خارجی است و ما باید از موازی کاری در عرصه بین الملل پرهیز کنیم یک نفر یا یک جایگاه باید اجرای سیاست خارجی را نمایندگی کند که آن هم وزارت امور خارجه است فکر می کنم این اقدام مثبتی شود البته باید توجه کنیم که این تغییر تلاش های گذشته شورای عالی امنیت ملی و دبیر شورای عالی امنیت ملی را نفی نمی کند بلکه کار را روانتر می کند و امکان بهره برداری از ظرفیت های دیگر را فراهم می کند.
* این تغییرات تأثیری بر روند مذاکرات طرف های خارجی ما هم خواهد گذاشت؟
قطعا طرف های خارجی ما هم اولا با شناختی که از وزیر امور خارجه دارند و او را به عنوان یک فعال در عرصه سیاست بین الملل می شناسند و با ادبیات او آشنایی دارند تأثیر مثبتی خواهد گذاشت ثانیا وقتی که ۵+۱ یک صدا از سیاست خارجی ما می شنود قطعا نظرات مثبت خواهند داشت./سیاست ما