از آن زمان تاکنون بارها و بارها برخی مسئولین آلودگی برنج های وارداتی را تأیید و برخی دیگر تکذیب کرده اند که آخرین نمونه آن مربوط به دکتر "حسینعلی شهریاری" رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس است که در همایش روز جهانی غذا گفت: دو سه سال گذشته نسبت به آلودگی برنجهای وارداتی از هند سروصدا به پا شد اما نتیجه این شد که مدیر کل استاندارد تهران را بازنشسته کردند، چون اطلاعات درست از فلزات سنگین در برنجها داده بود.وی ادامه داد: وظیفه داشتیم ما این اطلاعات را به مردم بدهیم و اطلاعات به دست آمده در مورد ۱۳ نوع برنج آلوده توسط سازمان استاندارد جمع‌آوری شده بود اما آنها را مجبور کردند مصاحبه‌ای بدهند و بگویند که این برنجها آلوده نیستند، در حالی که واقعیت نداشت.شهریاری افزود: ناهماهنگی بین سازمان استاندارد و برخی دستگاهها وجود دارد که باید افرادی که راجع‌ به استاندارد‌ها حرف می‌زنند تحت تأثیر نفوذ دولتی‌ها نباشند. 

حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با تاکید بر اینکه در حال حاضر برنج‌ها هیچ‌گونه آلودگی ندارند، اظهار کرد: کمیسیون بهداشت و درمان نظارت و پیگیری خود را در این زمینه انجام داده و با توجه به بررسی‌هایی که در یک ماه گذشته نیز انجام شد، خوشبختانه هم اکنون مشکلی در این زمینه وجود ندارد. 

همچنین بعد از صحبت های دکتر شهریاری، رئیس سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت و رئیس مؤسسه استاندارد اظهارات دکتر حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس مبنی بر آلودگی برنج های وارداتی را تکذیب کردند. 

دکتر رسول دیناروند در واکنش به اظهارات دکتر حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس مبنی بر آلوده بودن برنج های وارداتی گفت: این اظهارات درباره آلودگی برنج ها قابل تائید نیست و تکذیب می شود. 

همچنین براساس این گزارش نظام الدین برزگری رئیس مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران نیز در این رابطه گفت: نباید در مورد عدم کیفیت اقلام غذایی کلی گویی کنیم. باید به صورت مصداقی اقلامی را که مشکل دارند معرفی کنیم. 

وی با بیان اینکه کلی گویی، صنعت غذا را زیر سوال می برد و در جامعه تشویش ایجاد می کند گفت: اگر رئیس کمیسیون بهداشت مجلس نظر دارد که برخی اقلام خوراکی مشکل دار هستند یا با برخی محصولات تقلبی مواجه شده اند نباید در اظهارات افراط و تفریط کند. 

رئیس مؤسسه استاندارد در ادامه افزود: تقریباً تمام مواد غذایی و کشاورزی که از زمین حاصل می شوند میزانی از آرسنیک دارند و این مسئله مربوط به میزان آرسنیک خاک آن منطقه دارد و اینکه بگوییم آرسنیک اصلاً نباید در غلات یا برنج باشد و خطرناک است حرف درستی نیست. 

گزارش و تأیید عدم آلودگی برنج های وارداتی همواره توسط سازمان ها و نهاد هایی اعلام می شود که خود آنها وابسته به دولت هستند و به نوعی در این مسئله ذینفع می باشند و قطعا در گزارش های خود ملاحظاتی دارند آیا بهتر نیست که این آزمایش ها توسط جاهایی صورت گیرد که هیچ وابستگی به دولت نداشته باشد. 

پیرامون این مسئله و صحت وجود آلودگی در برنج های وارداتی با "محمد حسین قربانی" سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان گفتگو کرده است. 

طبق گزارش سازمان های مربوطه برنج ها آلوده نیستند 
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در این باره گفت: در مجلس نهم پیرامون این مسئله سه بار در کمیسیون جلسه داشتیم و سازمان های مربوطه نظیر وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت بهداشت و درمان، و سازمان استاندارد دعوت شدند در جلسات رسمی آنها اعلام کردند که آلودگی وجود ندارد و گزارش آنها بر این مبنا بود که ماهم از برنج های وارداتی از مبادی رسمی نمونه برداری کردیم و هم از بازار و هیچ نوع آلودگی مشاهده نشده است. 

قربانی تأکید کرد: اما ما باور داریم چون این گزارش ها در سیستم های دولتی است اولا ما باید گزارش های خود را از جاههای دیگری غیر از سیستم دولتی تهیه کنیم که مورد وثوق باشد ثانیا اگر مشکوک به گزارش ها هستیم ما برای سیاست گذاری و کنترل بهتر بازار لازم است آزمایشگاهها و تکنولوژی بخش خصوصی را داشته باشیم تا دستگاههای نظارتی نمونه برداری خود را در این آزمایشگاهها که مجهز تر هم هستند و شفاف تر هستند انجام دهند ولی این گزارش های رسمی که از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت و مؤسسه استاندارد و وزارت بهداشت و درمان تهیه شده نشان می دهد که آلودگی در برنج ها وجود ندارد. 

وی درباره صحبت های روز گذشته دکتر شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس پیرامون آلودگی برنج های وارداتی گفت: من فکر می کنم صحبت های دکتر شهریاری در مورد گزارش مجلس هشتم بود. 

احتمال آلودگی برنج های داخلی وجود دارد 
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت : در مورد آلودگی برنج ها بحث های زیادی وجود دارد حتی برنج هایی که در داخل تولید می شود نیز آلوده هستند به علت ورود فاضلاب به مزارع بسیاری از محصولات کشاورزی درصد بالایی از آلودگی ها را دارند. 

وی تأکید کرد: قانون پنجم توسعه هم به وزارت خانه های جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت و درمان را موظف کرده است که درصد سموم موجود در محصولات کشاورزی را بررسی کنند و رسما اعلام کنند اما متأسفانه این وزارت خانه ها در این امر کوتاهی کردند و وظیفه خودشان را انجام ندادند حتی این مسئله منجر به سوال از از دوتا وزیر در مجلس هم شد و با توجه به تغییرات دولت همچنان این وظیفه بر عهده این دو وزارت خانه است که بیایند هم وضعیت درصد سموم موجود در محصولات کشاورزی را بررسی کنند وهم نتایج را به مردم اعلام کنند. 

قربانی افزود: یکی از معضلات برنج های تولیدی گیلان هم همین مسئله است به علت آلوده بودن آبهای سطحی و نفوذ فاضلاب در مزارع ، احتمال آلودگی محصولات بسیار بالا است و اگر ما یک روش استانداردی برای اندازه گیری داشته باشیم این احتمال است که محصولات داخلی ما هم درصد بالایی از آلودگی را داشته باشند. 

کمیسیون وظیفه اش نظارت است 
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت با تأکید بر اینکه کمیسیون وظیفه اش نظارت بر اجرای قانون است و آزمایشگاه ندارد که محصولات را آزمایش کند افزود: من در ابتدای صحبت هایم گفتم که ما باید بخش خصوصی را در این زمینه فعال کنیم با توجه به اینکه تکنولوژی آزمایشگاهی و دستگاهها هزینه بسیار بالایی دارد به همین دلیل بخش خصوصی تمایل چندانی به فعالیت در این عرصه ندارد البته مرکزی در تهران و زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با نوان مرکز تحقیقات نانو تکنولوژی ایجاد شده که هنوز به طور کامل فعال نشده است بنابراین ما ناچار هستیم که بخش خصوصی را در این زمینه فعال کنیم تا گزارش های مستند و صحیح تری در این زمینه داشته باشیم. 

آلودگی سوسیس و کالباس 
قربانی تأکید کرد: من به صراحت اعلام می کنم بسیاری از سوسیس و کالباس هایی که در کشور مصرف می شود آلوده است ما در این زمینه تحقیقاتی را شروع کردیم که انشاء الله در آینده ای نزدیک شخصا به عنوان سخنگوی کمیسیون بهداشت این مسئله را علنی خواهم کرد./سیاست ما
 
 
دریافت کد : توجه : شما میتوانید با تغییر مقادیر width و height در کد فوق عرض و ارتفاع دلخواه خود را تنظیم کنید.
نظر شما :
captcha
  • محل تبلیغ شما در پورتال مناظره و گفتگو
داستان آلودگی برنج‌های هندی از شهریور سال‌۸۸ آغاز شد؛ هنگامی که یکی از مقامات وزارت جهاد کشاورزی پرده از این آلودگی‌ها برداشت و اعلام کرد كه برنج خارجی در حال عرضه در بازار سرطان‌زاست.
 
بنظر شما شبکه های اجتماعی و مجازی بومی تا چه میزان اعتماد عمومی جامعه را برای عضویت و استفاده جوانان خصوصا به خود جلب کرده است؟
زیاد
16%
 
متوسط
19%
 
کم
63%