رضا ایرانمنش بازیگر جانباز سینمای ایران، معتقد است سینمای ایران هنوز نتوانسته رشادتهای جنگ تحمیلی را به تصویر بکشد و در این رابطه به دفاع مقدس ظلم کرده است.
ایرانمنش درباره جایگاه جانبازان در سینما دفاع مقدس گفت: سینمای جنگ و دفاع مقدس، نه تنها جانبازان، بلکه آزادگان، شهدای اقلیت، شهدای گمنام و حتی بسیاری از رزمندگانی که سالها در جبههها حضور داشتند؛ را به دلائل مختلف نتوانسته به تصویر بکشد و همگی این عزیزان مظلوم واقع شدهاند.
این بازیگر سینما با توضیح چگونگی به وجود آمدن سینمای جنگ در کشور اظهار داشت: پس از انقلاب، سینمای ما دچار یک دگرگونی و تحول بنیادی شد و ژانری که پیش از آن در سینمای ما وجود نداشت با عنوان سینمای جنگ که بعدها سینمای دفاع مقدس نامیده شد، شکل گرفت.
وی افزود: البته در شکلگیری اولیه این ژانر، سازمان تبلیغات اسلامی و حوزه هنری نقش به سزایی داشتند و ما شاهدیم که در زمینههای مختلف همچون صدابرداری، تصویربرداری و… هنرمندان بسیار تاثیرگذاری در دهه۶۰ تربیت شدند که اکثرشان از برجستهترین افراد این ژانر نیز بودند که میتوان از افرادی مانند مرحوم ملاقلی پور، علی شاهحاتمی، مجتبی راعی، ابراهیم حاتمیکیا و… نام برد.
ایرانمش با بیان اینکه؛ در مجموع سینمای جنگ شروع بسیار خوبی داشت و دهه شصت و اوائل دهه هفتاد را میتوان روزهای اوج سینمای جنگ دانست، ادامه داد: اما نمیدانم به چه علت و به طور ناگهانی این سینما دچار یک سقوط شوک برانگیز شد و باعث شد که خیلی از افرادی که در این زمینه تجربه داشتند، بیکار شوند.
این جانباز دفاع مقدس افزود: البته امروز افراد زیادی هستند که در زمینه سینما جنگ میتوانند کار بکنند اما به دلیل موانع موجود بر سر ساخت فیلمهای دفاع مقدس، که بوروکراسی اداری متعدد، یکی از مهمترین علل آن است، کار نمیکنند.
ایرانمنش در پایان با بیان اینکه زندگی جانبازان دارای زوایای مختلف و پررنگ و بسیار مهمی است که از هر دری که بخواهی به آن وارد شوی با دنیای از قصه و داستانهای تاثیرگذار روبرو میشویم، خاطرنشان کرد: خانواده جانبازان و فرزندان آنها از جمله مهمترین زوایایی است که باید به آن پرداخت شود. بخصوص همسران جانبازان که در زمان جنگ همسرشان در جبهه بوده و بعد از جنگ نیز با تمام مشکلات جسمی آنها ساختهاند، این افراد سختیهای فراوانی را متحمل میشوند و صبوری و فداکاری آنها را میتوان به هزاران قصه و داستان تاثیرگذار تبدیل کرد.
منبع: هنرآنلاین