ابتدای مناظره با صحبت های زیبا كلام آغاز شد كه در این بخش وی با برشمردن ادله خود در صدد اثبات این بود كه خیزش های اخیر كشورهای عربی به هیچ وجه ذات اسلامی نداشته و ماهیتی دموكراتیك دارد.
 
پس از آن سلیمی نمین با بیان اینكه نمادها و نشانه های خیزش ها، نشان از ماهیت اسلامی آن دارد ادامه داد ذات این حركت ها ضد استعماری و اسلامی است.
 
اولین حاشیه برنامه زمانی رخ داد كه در حین صحبت های سلیمی نمین، زیبا كلام بدون توجه به برنامه،‌مشغول بستن بند كفش خود شده و موجب تعجب و البته اعتراض برخی از حاضران شد.
 
پس از آن و در حین صحبت ها، زیبا كلام چندین و چند بار و با استفاده از الفاظی نامناسب و نسبت دادن ناروای اظهاراتی به سلیمی نمین، سعی در برگرداندن كفه مناظره به سمت خود بود كه با تذكر سلیمی نمین مواجه شد. جالب آنجا بود كه پس از این تذكر، عده ای از طرفداران زیبا كلام با ورود بدون اجازه به صحبت های سلیمی موجب التهاب نسبی جلسه شدند كه با تذكر مجری،‌ به اتمام رسید.
 
برنامه به همین شكل ادامه یافت تا آنجا كه نوبت به پرسش و پاسخ دانشجویی رسید.
 
اولین سئوال مطرح شده از زیبا كلام بود. یكی از دانشجویان با برشمردن عناصر مختلفی چون به آتش كشیدن پرچم امریكا و ر‍‍‍ژیم صهیونیستی، تقاضای گسترده مردم مصر برای لغو قرارداد كمپ دیوید، ترس و واهمه صریح مقامات غربی ازروی كار آمدن اسلامگرایان،‌تخریب حسینیه ها و مساجد، و به كار بردن لفظ امام خامنه ای توسط مقامات اخوان المسلمین و.... پرسید چه طور می توانید با این همه نماد و مدرك،‌انقلاب های اخیر را غیر اسلامی معرفی كنید؟ جالب آنجا بود كه زیباكلام با فرافكنی و بدون اعتنا به این شواهد، جوابی غیر مرتبط داده و به نوعی از زیر سئوال فرار كرد. جالتر آن كه
 
بعد از مناظره نیز در فضایی خصوصی این سئوال مطرح شد كه مجدداً با سكوت زیبا كلام روبرو گردید.
 
پس از آن سئوالی درباره ماهیت دموكراسی از سلیمی نمین مطرح شد كه با پاسخ وی روبرو شد.
 
نقطه اوج مناظره آنجایی بود كه زیباكلام با اظهار نظری شگفت انگیز گفت: ‌جمهوری اسلامی به دنبال كشتن یهودیان در جهان است! كه بلافاصله با تشكیك سلیمی نمین روبرو شد.
 
حاشیه بعدی نیز وقتی مطرح شد كه دانشجویی از زیباكلام پرسید " با توجه به مسائلی كه مطرح كردید ایا این مسائل در دولت دوستان شما انجام گردید؟" كه باز هم با فرافكنی و جواب غیر مرتبط زیباكلام روبرو شد.
 
استاد دانشگاه ادامه داد: در دوران انقلاب اسلامی شعار اصلی مردم استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی بود ولی قطعا اگر ما در سال 57 می‌بودیم می‌گفتیم كه این مردم دموكراسی نمی‌خواهند بلكه حكومت اسلامی می‌خواهند.
 
زیباکلام افزود: ولی متاسفانه در میان راهپیمایی‌های هزاران نفری یك نفر پیدا نشد كه به صورت غیر گزینشی به 500 نفر بگوید كه تعریفشان را از حكومت اسلامی بنویسند كه متاسفانه در آن زمان این آزمایش صورت نگرفت.
 
زیباكلام با بیان اینكه ویژگی‌هایی كه مردم آن زمان از حكومت اسلامی بر می‌شمردند، همان ویژگی‌هایی بود كه رژیم پهلوی از آنان دریغ كرده بود، افزود: آنها می‌خواستند زندانیان سیاسی آزاد شوند.
 
زیباکلام افزود: كسانی كه ‌علیه رژیم پهلوی به‌پا خاسته بودند بین حكومت اسلامی و خواسته‌های آزادی‌طلبانه هیچ تضادی نمی‌دیدند و آنچه كه امروز در جهان عرب رخ داده است نیز در همین راستا شكل گرفته است.
 
زیبا‌كلام گفت: زمانی كه اسلام‌گرایان در جهان عرب به پیروزی می‌رسند به آن معنا نیست كه برخی‌ها قصد دارند اینگونه القا كنند كه تحولات عربی برای آزادی بیان نیست و ملت‌ها می‌خواهند نظام سرمایه‌داری و آمریكا را براندازند.
 
زیباکلام با بیان اینكه نمی‌توان منكر عواطف و احساسات ضد‌اسرائیلی ملت‌های عرب شد، بیان كرد: البته انگیزه اصلی خیزش ملت‌ها آزادی و دموكراسی است.
 
این استاد دانشگاه با بیان اینكه هیچ جریان مهمی در مصر نگفته است كه ما مثل ایران فكر می‌كنیم و یهودیان و اسرائیل را باید نابود كنیم، تصریح كرد: در ارتباط با دموكراسی آقای سلیمی‌نمین در جایگاهی نیست كه من وارد بحث تئوریك با او شوم.
 
مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران گفت: در مصر و تونس مدل دموكراسی غربی كه وعده‌های بسیار داده و تبلیغ كرد مورد قبول مردم واقع نشده است و این ملت‌ها به دموكراسی غربی «نه» گفتند.عباس
 
سلیمی‌نمین در مناظره با صادق زیباكلام با بیان اینكه مدل‌های مختلفی از دموكراسی وجود دارد اظهار كرد: حتی دموكراسی غربی با آمریكا متفاوت است و ما اگر بخواهیم شروط آقای زیبا‌كلام را بپذیریم باید بگوییم كه در آمریكا هم دموكراسی وجود ندارد چون یك نفر با حداقل رای می‌تواند رئیس جمهور شود.
 
سلیمی با بیان اینكه در زمان مبارك تنها سایه‌ای از دموكراسی در مصر حاكم بوده است، بیان كرد: امروز آنچه كه ملت مصر به‌ دنبال آن بودند را به‌ دست آورده‌اند، آنها به‌ دنبال عدالت و روی كار آمدن اسلام بودند.
 
مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران با بیان اینكه بنده تعجب می‌كنم كه آقای زیبا‌كلام می‌گوید رژیم صهیونیستی ملت‌ها را تحقیر نكرده است، خاطرنشان كرد: ما باید ببینیم هدف كسانی كه رژیم صهیونیستی را بر منطقه تحمیل كردند چه بوده است، امروز علت اصلی تنفر ملت‌ها از رژیم صهیونیستی این است كه به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی مساوی با نفی وجود خودشان است.
 
سلیمی با بیان اینكه ما نباید مسائلی كه در منطقه رخ می‌دهد را به سخره بگیریم، تصریح كرد: امروز در بیشتر كشورها اسلام رو به گسترش است و در تركیه نمادهای غیر اسلامی روز‌به‌روز در حال نابود شدن هستند.
 
سلیمی‌نمین گفت: ما امروز مشاهده می‌كنیم كه در مصر و تونس مدل دموكراسی غربی كه وعده‌های بسیار داده و تبلیغ كرد، مورد قبول مردم واقع نشده است و ملت‌ها به دموكراسی غربی «نه» گفتند.
 
سلیمی با بیان اینكه آقای زیبا‌كلام سعی دارد همیشه بحث را به انحراف بكشاند، عنوان كرد: اگر آقای زیباكلام می‌گوید كه رژیم صهیونیستی از تحولات رخ داده در منطقه هیچ نگرانی ندارد، بیان كند و به سؤالاتی كه مطرح شده است پاسخ دهد.
 
منبع: كمیته سیاسی بسیج دانشجویی پردیس قم دانشگاه تهران
دریافت کد : توجه : شما میتوانید با تغییر مقادیر width و height در کد فوق عرض و ارتفاع دلخواه خود را تنظیم کنید.
نظر شما :
captcha
نظرات بینندگان
انتشار یافته : 2
بنده خدا  | ۱۳۹۳ چهارشنبه ۳ ارديبهشت
3
0
پاسخ
سلام شما لازم نیست زحمت بکشید بفرمایید که کی از بحث فرار می کنه و کی فرافکنی. حرفهایی که زدن را بنویسید ما خودمون شعورش رو داریم تشخیص بدیم چی به چیه
captcha
احمد  | ۱۳۹۲ دوشنبه ۲۷ خرداد
9
3
پاسخ
متاسفم که دوستان نویسنده این متن را دانشجو خطاب کنم. کاملا یک جانبه مطلب را بیان کرده اند. هر شخصی با حداقل شناخت از دوستان مناظره کننده و تنها از روی نگارش متن متوجه این تناقض و یک جانبه نگری می شود.
captcha
پاسخها
بنده خدا  | ۱۳۹۳ چهارشنبه ۳ ارديبهشت
سلام احمد آقا
آره بابا، اینا که معلومه دنبال حقیقت نیستن وگرنه شما بنویسید ما خودمون می فهمیم که کی چی میگه.
  • محل تبلیغ شما در پورتال مناظره و گفتگو
مناظره سیاسی « بیداری اسلامی یا بهار عربی؟» در راستای پیروی و تحقق بخشیدن به منویات مقام معظم رهبری"مدظله"، در جهت بصیرت افزایی و با توجه به بیداری اسلامی در جهان، بین آقایان صادق زیبا كلام و عباس سلیمی نمین، صورت گرفت.
 
آیا در انتخابات شرکت میکنید؟
حتما شرکت میکنم
58%
 
اصلا شرکت نمیکنم
25%
 
بعداز مناظرات تصمیم میگیرم
15%