هنوز نام نویسی نامزد های انتخابات ریاست جمهوری آغاز نشده اما می بینیم که برخی از نامزد های احتمالی انتخابات ریاست جمهوری شروع به تبلیغات زود هنگام نموده اند چه بسا در برخی مواقع این تبلیغات با استفاده از امکانات دولتی نیز انجام می شود.
تبلیغات زودهنگام انتخاباتی از سوی برخی از نامزدهای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری مصداق بارز قانونشکنی است و آنان که همواره دم از قانون و قانونمداری می زنند، هنوز قبل از انتخاب خود قانونشکنی می کنند، چه تضمینی وجود دارد که افراد در سمت ریاست جمهوری قانون شکنی نکنند.
حجت الاسلام و المسلمین "احمد سالک" عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در این باره گفت: اگر قرار باشد که در جریان مدیریت کشور امکان استفاده از مجموعه منابع و مسائل به توده مردم داده شود و مدیران بتوانند بر اساس ضابطه حرکت کنند لازمه اش اجرای قانون است بنابراین فصل الخطاب قانون خواهد بود و این را نبایستی نادیده گرفت. بنابراین تخلف از قانون را باید دستگاههای نظارتی نظیر شورای محترم نگهبان یا سایر دستگاههای نظارتی مورد توجه قرار می دهند.
حجت الاسلام سالک افزود: زمان برای فعالیت های تبلیغاتی جهت انتخابات ریاست جمهوری در قانون انتخابات معین شده است بنابراین باید در این فصل حرکت شود ولی ما اکنون شاهد هستیم که در سطح کشور فعالیت هایی شروع شده این نوع فعالیت شاید به یک نوعی تبلیغات باشد ولی به نوعی دیگر فراهم کردن مقدمات برای حضور حد اکثری مردم در جامعه است نباید نسبت به این نکته بی توجه بود اگر مصداق خلاف قانون پیدا کرد دستگاههای نظارتی آنرا بررسی کنند ولی اگر برای جلب مردم و ایجاد یک شور و هیجان و توجه به مسئله اساسی کشور که تعیین رئیس جمهور باشد، ضروری است و باید یک اطلاع رسانی خوبی نیز صورت گیرد، حتی الان می بینیم که صدا و سیما هم این مسئله را دنبال می کند و به دنبال فرمایشات مقام معظم رهبری رسانه های گروهی فعالیت های خود را در این جهت شروع کردند و تفسیر، مصاحبه و گزارش های زیادی را در این زمینه تهیه کرده اند. البته باید به این نکته مهم توجه شود که این نوع تبلیغات نباید به نام شخص خاصی تمام شود باید کلی گویی شود و فقط کلیات مورد بحث قرار گیرد.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: الان یک حرکت هایی در سطح کشور شاهد هستیم که با کمال تأسف استفاده از امکانات بیت المال این فعالیت ها صورت می گیرد مثل همین حضوری که در استان ها صورت می گیرد و شخص واحدی مورد توجه قرار می گیرد و پرچم داده می شود این حرکت ها بعد انتخاباتی به نفع یک فرد خاص دارد که این کار خلاف قانون است.
اما "سید امیر حسین قاضی زاده" نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی در این باره معتقد است: آنچه که خلاف قانون باشد نادرست است به هر حال باید کاندیداهای ریاست جمهوری حتما حدود قانون را رعایت کنند و از رسانه ملی که در این تبلیغات زود هنگام پیشتاز شده است هم انتظار می رود تا حدود ملاحظه کند.
وعده های توخالی
اما یک پدیده ای همواره به جسته وگریخته در برخی از انتخابات ها شاهد آن بودیم وعده های توخالی و غیر علمی و عملی توسط برخی از نامزد ها است که نمونه های ان را در انتخابات های مختلف دیده ایم.
برخی از نامزدهای انتخاباتی بدون توجه به جایگاه و ظرفیت های قانونی ، حرف های می زنند و وعده های می دهند که هرگز قادر به انجام آن نیستند.
کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری باید طبق چارچوبی که قانون اساسی مشخص کرده رفتار کنند و وعدههای توخالی ندهند.
در این باره حجت الاسلام و المسلمین "احمد سالک" عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: اما اینکه وعده هایی داده می شود الحمدالله مردم ما هوشیار هستند روی گزارشات و وعده هایی که کاندیدا ها می دهند مطالعه می کنند آنچه که معقول است و قدرت اجرایی برای کشور دارد را می توانند از وعده های توخالی تشخیص دهند تشخیص اساسی این مسئله بر عهده خود مردم است اما به معنای این نیست که کاندیدا ها حرف هایی را بزنند که غیر عملی باشد این کار، عمل صحیحی نیست مقام معظم رهبری همه را از این مسئله پرهیز می دارند، امام هم این این مسئله پرهیز دارند و قانون هم همه را از این مسئله پرهیز می دهد نبایستی جامعه را به وعده های توخالی آلوده کرد، اما متأسفانه برخی این موضوع را رعایت نمی کنند و مطالبی را می گویند و وعده هایی را می دهند که صرفا برای جلب قشری از جامعه است باید از این مسئله پرهیز شود و یا به تعبیر دیگر ما می گوییم باید اخلاق انتخاباتی رعایت شود یکی از چیز هایی که کاندیدا ها باید رعایت کنند پرهیز از وعده های توخالی و غیر ممکن است.
"سید امیر حسین قاضی زاده" نماینده مردم مشهد در این باره نظر دیگری دارد وی معتقد است: وظیفه نخبگان و رسانه ها است که این وعده ها را به صورت علمی به چالش بکشند یعنی وعده هایی که داده می شود را بررسی کنند و روش های اجرای آن را مطالبه کنند و با توجه به امکاناتی که کشور دارد کارشناسان باید این وعده ها را تحلیل کنند و مشخص کنند که آیا این وعده ها شدنی هستند یا خیر.
قاضی زاده افزود: مردم نیز باید در این زمینه دقت لازم را داشته باشند اما عموم مردم اطلاعاتشان کافی نیست و نخبگان و رسانه ها باید این وعده ها را نقد کنند بعد مردم آگاهی پیدا می کنند و از کسانی که وعده های توخالی و دروغین می دهند، اجتناب می کنند.
منبع: سیاست ما