سرنوشت عرضه 8 داروی داخلی | گفتگو با دکتر مصطفی قانعی

بازدید : 1,991
۱۳۹۲ چهارشنبه ۱۸ ارديبهشت

 

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از سرنوشت عرضه 8 داروی ساخته شده در کشور خبر داد و با اشاره به وارد کردن داروی تقلبی پنی سیلین G به کشور گفت: این دارو در کشور تولید شده و با راه اندازی خط تولید آن در سال جاری عرضه خواهد شد.
 
دکتر مصطفی قانعی رونمایی از داروهای تولید شده در کشور را ارج نهادن به دستاوردهای محققان دانست و افزود: این تحقیقات در قالب اجرای طرح‌های کلان ملی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حال اجرایی است.
 
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اجرای طرح‌های کلان ملی، اظهار داشت: هدف از اجرای این طرح‌ها توليد داروها و مواد اوليه وارداتی با بهره‌گيری از توانمندی داخلی برای رفع نيازهای داخل كشور بوده است.
 
قانعی با بیان اینکه این داروها با حضور رئیس جمهور رونمایی شده اند، خاطر نشان کرد: در مراحل تحقیق و تولید طرح‌های کلان تاکنون از برخی از اقلام دارویی برای درمان برخی از بیماری‌ها رونمایی شده است.
 
این داروها شامل موازد ذیل است:
 
 
 

ردیف

نام دارو

موارد تجویز

1

داروی نوترکیب فاکتور 8

درمان بیماری‌های خونی و هموفیلی

2

داروی تراستوزومب هرسپیتین

درمان سرطان سینه

3

واکسن هموفیلوس آنفولآنزا

رای پیشگیری از  مننژیت اطفال

4

داروی نوترکیب FSH

درمان ناباروری

5

داروی هورمونی سینوپار(PTH)

رمان اختلال غدد پاراتیروئید

6

پک GCSF

پیوند مغز استخوان و خون سازی در بدن بیماران پس از شیمی درمانی

7

اتانرسپت

درمان تورم مفاصل و داروی هورمونی

8

لوپرولاید

رمان سرطان پروستات و ریه

 
 
 
قانعی همچنین عرضه چند کیت آزمایشگاهی برای تشخیص بیماری‌هایی چون هپاتیت C، سفلیس، ‌نازایی، اختلالات هورمونی و مشکلات خونی وارد را از دیگر دستاوردهای محققان کشور ذکر کرد.
 
دکتر قانعی در عین حال از عرضه داروهای جدید دیگر خبر داد و یادآور شد: 9 قلم داروی دیگر نیز در دستور کار داریم که در فازهای بعدی اعلام خواهد شد.
 
برنامه‌های وزارت بهداشت برای داروهای رونمایی شده
 
قانعی با تاکید بر اینکه وارد شدن یک دارو به مرحله صنعتی نیاز به مساعدت وزارت صنعت، معدت و تجارت دارد، خاطرنشان کرد: برای ورود یک دارو به بازار نیاز به تاسیس کارخانه و تجهیزات مورد نیاز است تا خط تولید آن ایجاد شود که این امر در سایه حمایت‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت محقق می‌شود.
 
معاون پژوهش و فناوری وزارت بهداشت در عین حال از برگزاری جلسه‌ای با سازمان غذا و داروی این وزارتخانه خبر داد و گفت: در این جلسات درصدد هستیم تا با همکاری سازمان غذا و دارو از توان کشور برای تجاری سازی داروهای رونمایی شده استفاده کنیم.
 
سرنوشت داروهای تولید شده در کشور
 
قانعی با اشاره به شرایط صادرات داروهای تولید شده داخل، توضیح داد: از زمان تولید دارو تا ورود آن به بازارهای جهانی 10 سال طول می‌کشد.
 
قانعی با اشاره به داروهای تولید شده چون "آیمد" و "آنژی پارس" اضافه کرد: در حال حاضر این داروها تولید و برای بیماران تجویز می‌شود و برای ورود آن به بازارهای جهانی نیاز به مجوزهای لازم داریم که تاکنون این مجوزها دریافت نشده است.
 
تولید دارو در داخل و ورود تقلبی آن به کشور
 
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت تولید پنی سیلین G را از جمله طرح‌های کلان این معاونت دانست و یادآور شد: این دارو تولید شده است و خط تولید آن نیز راه اندازی شده است.
 
قانعی با بیان اینکه این دارو در سال جاری در حد تناژ تولید خواهد شد، خاطر نشان کرد: از سال جاری می‌توانیم امیدوار باشیم که این دارو در داخل کشور تولید خواهد شد.
 
قانعی در خصوص وارد کردن نوع تقلبی پنی سیلین G به کشور با تاکید بر اینکه مسئولیت واردات داروها بر عهده سازمان غذا و دارو است، اظهار داشت: این سازمان آزمایشگاه‌های پیشرفته دارد و هر
صورت بروز مشکلاتی به آن رسیدگی خواهد کرد.
 
 
منبع: خبرگزاری مهر
 

 

دریافت کد : توجه : شما میتوانید با تغییر مقادیر width و height در کد فوق عرض و ارتفاع دلخواه خود را تنظیم کنید.
نظر شما :
captcha
  • محل تبلیغ شما در پورتال مناظره و گفتگو
سرنوشت عرضه 8 داروی داخلی/ خط تولید پنی سیلین G امسال راه‌اندازی می‌شود گفتگو با دکتر مصطفی قانعی معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
 
به نظر شما دولت یازدهم ودوازدهم چقدر در تحقق دولت الکترونیک موفق بوده است؟
بسیار زیاد
40%
 
تاحدودی
20%
 
بسیارکم
40%