سلامت، محور همه چیز حتی عروج انسان است و هر انسانی حتی اگر در عرصه معنویت بخواهد رشد کند باید فرد سالمی باشد ، نقش عوامل مختلف فرهنگی ،اجتماعی ،اقتصادی سیاسی و زیست محیطی بر امر سلامت انسان نقشی برجسته و پررنگی است و در نتیجه اعتلای وضع سلامت جامعه عملا نیازمند همفکری ، همدلی و همکاری های جدی است.
پیرامون اولویت های کاری رئیس جمهور منتخب در حوزه بهداشت و درمان نظرات چند تن از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی را جویا شده ایم.
اجرای قانون برنامه پنجم توسعه در بخش بهداشت و درمان
"مراد هاشم زهی" نائب رئیس اول کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در این باره گفت: اجرای قانون اولین کاری است که رئیس جمهور منتخب باید در حوزه بهداشت و درمان انجام دهد.
هاشم زهی افزود: ما از جهت مواد و بندهایی که در برنامه پنجم توسعه است خلأ قانونی احساس نمی کنیم البته باید به این نکته توجه کنیم که تاکنون در برنامه توسعه پنجم در زمینه زمان بندی آن دقت خوبی صورت نگرفته است و در واقع به قانون بی اعتنایی شده است. بسیاری از مشکلات مردم در حوزه بهداشت و درمان که وابسته به اجرای مواد و بند های برنامه توسعه است می توانست با اجرای صحیح این برنامه حل شود.
نائب رئیس اول کمیسیون بهداشت و درمان تأکید کرد: اگر قانون اجرا شود خیلی از مشکلات و انتظاراتی که در این حوزه داریم برطرف می شود و در خصوص بهداشت و درمان تاکنون برنامه ریزی خوبی صورت گرفته است فقط باید قانون اجرا شود.
هاشم زهی تأکید کرد: ما در خیلی از بخش های بهداشت و درمان مشکل داریم، واقعی نبودن تعرفه ها، بحث سلامت محصولات کشاورزی، مشخص نبودن میزان مصرف سموم در بخش کشاورزی، عدم توجه به پزشک خانواده، تخصیص ندادن اعتبارات برای طرح پزشک خانواده، محقق نشدن پیش بینی های لازم برای تحقیق و پژوهش در بخش بهداشت و درمان و عدم تولید دارو از جمله مشکلات حوزه بهداشت و درمان است که برای آنها در برنامه پنجم توسعه راه حل و برنامه وجود دارد که متأسفانه هنوز اجرایی نشده است.
نماینده مردم نهبندان در مجلس شورای اسلامی افزود: توجه به پزشک خانواده و توجه به سلامت مردم در اقصی نقاط کشور بویژه نقاط محروم از جمله اولویت های مهم دولت آینده در بخش بهداشت و درمان است همچنین کاهش هزینه های پرداختی درمان توسط مردم نیز از جمله اولویت ها می باشد.
کاهش هزینه های درمانی مردم
"عبدالرحمن رستمیان" نائب رئیس دوم کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی نیز اظهار داشت: اولین کاری که رئیس جمهور منتخب باید در حوزه بهداشت و درمان انجام دهد انتخاب یک وزیر توانمند و خوب است. شاخص های سلامت هم در ایران و هم در دنیا مشخص است و فرد مورد نظر باید بتواند این شاخص ها از جمله شاخص کیفیت زندگی و شاخص کاهش مرگ و میر را بهبود ببخشد.
رستمیان افزود: در برنامه پنجم توسعه تا حدودی اهدافی که دولت باید در زمینه بهداشت و درمان دنبال کند مشخص شده است و دولت باید این برنامه ها را به جلو ببرد و شخصی که به عنوان وزیر انتخاب می شود باید شرایطی را داشته باشد که بتواند این برنامه ها را اجرایی کند و شرایطی را داشته باشد که وزارت خانه ای به این بزرگی و اهمیت که با سلامت مردم سرو کار دارد را اداره نماید.
نائب رئیس دوم کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی همچنین تأکید کرد: هزینه هایی که مردم در حوزه درمان پرداخت می کنند نسبت به شاخص های دنیا بسیار بالا است باید راهکار هایی که موجب می شود تا مردم کمتر هزینه پرداخت نمایند از جمله تقویت بیمه ها را اجرایی کند. اگر بیمه های پایه تقویت نشود مردم دچار مشکلات بیشتر می شوند مسئله دیگر اینکه به تغییراتی که در دنیا در زمینه بهداشت و درمان صورت گرفته باید توجه جدی شود./سیاست ما