محمدعلی خطیبی طباطبایی با اشاره به اینکه ایران از چند سال پیش به دنبال برگزاری نشست اجلاس سران کشورهای صادرکنندهی گاز بود، گفت: از اولین نشست ایران داوطلب برگزاری این نشست بود اما در دور اول نشست اجلاس سران در قطر و در نشست دوم باوجود رقابت تنگاتنگ در روسیه برگزار شد.
خطیبی افزود: ایران بالاخره توانست با اصرار و پافشاری و موافقت همه اعضاء نشست سوم اجلاس سران کشورهای صادرکننده گاز را در ایران برگزار کند.
نماینده ایران در اوپک در مورد اهمیت برگزاری نشست اجلاس سران کشورهای صادرکننده گاز در ایران توضیح داد: حضور سران 17 عضو و ناظر سازمان GECF در کشور میزبان واقعهای بزرگ است ضمن اینکه ایران توانست بعد از قطر و روسیه میزبان سران کشورهای عضو باشد.
خطیبی یکی دیگر از دستاوردهای مهم نشست اجلاس سران در روسیه را برگزاری نشست وزارتی این سازمان اعلام کرد و گفت: در سال باید یکبار نشست عادی اعضاء یرگزار شود برهمین اساس سوم نوامبر(8 آبان ماه) نشست اعضای این سازمان در تهران برگزار میشود.
خطیبی در مورد دستور کار نشست آتی وزراء در تهران گفت: در این نشست پیشبینی می شود که تصمیمهای مهمی از جمله انتخاب دبیر کل سازمان کشورهای صادرکنندهی گاز گرفته شود.
نماینده ایران در اوپک در مورد معرفی نمایندگان کشورهای عضو برای سمت دبیر کلی نیز اعلام کرد: آخرین مهلت برای معرفی نمایندگان پایان ماه می بود اما این تاریخ تا ژوئن تمدید شد.
خطیبی ادامه داد: در نشست سران در روسیه باز هم این تاریخ تا پایان سپتامبر (8 مهرماه) تمدید شد چرا که انتخاب نماینده کاری طولانی است ضمن آنکه دولتها نیز باید با نماینده انتخابی موافق باشند.
وی در مورد انتخاب نماینده ایران از میان رضا کسایی زاده مدیرعامل اسبق شرکت ملی گاز و شرکت صادرات گاز ایران، رکن الدین جوادی مدیرعامل شرکت اویک و حسین بیدارمغز مدیرعامل کنونی شرکت صادرات گاز تاکید کرد: همیشه در چنین مواردی حدس و گمانهایی زده میشود. اما تا زمانی که ارزیابی دقیق در این زمینه صورت نگیرد، نامی از کسی برده نخواهد شد.
خطیبی با تاکید بر اینکه دستیابی به سمت دبیر کلی سازمان کشورهای صادرکننده گاز کار آسانی نخواهد بود، گفت: همه کشورها برای دستیابی به این سمت با هم رقابت خواهند کرد، چرا که دبیر کلی مهمترین سمت این سازمان است.
نماینده ایران در اوپک با اشاره به اینکه ایران همیشه در رقابتهای سخت وارد شده است، ابراز امیدواری کرد که ایران بتواند در این دوره سمت دبیر کلی این سازمان را به دست بیاورد.
خطیبی در پایان با تاکید بر اینکه ایران همه تمام تلاش خود را برای کسب این سمت به کار خواهد بست، گفت: البته نتیجه در اختیار ما نیست و باید در مورد انتخاب دبیر کل اجماع تمام اعضاء صورت گیرد./ایسنا