متاسفانه حتی پزشكانی كه در گذشته این كار را بد می‌دانستند هم‌اكنون اقدام به اشاعه این فساد در حوزه سلامت می‌كنند البته این شامل تمام پزشكان نمی‌شود و درصد خیلی كمی از جامعه پزشكی گرفتار این فساد شده‌اند اما همین درصد كم هم حیثیت جامعه پزشكی را زیر سوال می‌برد و از نیازی كه مردم به خدمات پزشكی دارند سوءاستفاده می‌كنند. 
 
در اینجا به نظر برخی از مراجع و آیات عظام درباره دریافت پول از بیمار توسط پزشکان و جراحان اشاره می کنیم: 
 
دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی): پزشک اگر کارمند دولت در بیمارستان باشد که حقوق خود را از صندوق دولت دریافت مى‌کند و یا عمل جراحى را بر اساس دریافت اجرت عمل از شرکت بیمه دریافت مى‌نماید، حق مطالبه مبلغ اضافى از بیمار را ندارد. 
 
دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی): در مورد هرگونه هدیه و پاداش، در صورتى که حقّى را باطل یا باطلى را حق کند، یا نوبت کسى ضایع شود جایز نیست. در غیر این صورت اگر با رضایت دهنده پول باشد اشکالى ندارد. و چنانچه مجبور باشد براى گرفتن حقّ خود چیزى بپردازد، براى دهنده جایز است، ولى براى گیرنده جایز نیست. 
 
دفتر حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی): اگر پزشکی متعهد شده که با مقررات خاص بیمارستان عمل کند، گرفتن زیر میزی جایز نیست و اما اگر بصورت آزاد معالجه می کند با رضایت طرفین مانعی ندارد. 
 
پیرامون دریافت زیر میزی توسط پزشکان و جراحان از بیماران بارها رسانه و کارشناسان تذکر داده اند اما همواره می بینیم که این پدیده نه تنها رفع نشده بلکه به شکل شدید تر و علنی تری ادامه دارد. پیرامون این مسئله نظر دو تن از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان را جویا شده ایم. 
 
برخورد جدی وزارت بهداشت با متخلفان 
 
"حسینعلی شهریاری" رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در این باره به خبرنگار سیاست ما گفت: متأسفانه گروه اندکی از جراحان و پزشکان در کشور زیر میزی دریافت می کنند که این کار هم خلاف شرع و هم خلاف قانون است و باید وزارت بهداشت و درمان با این متخلفین برخورد جدی داشته باشد. 
 
وزارت بهداشت باید اراده جدی برای مبارزه با پدیده زیر میزی را داشته باشد 
 
"محمد حسین قربانی" عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی نیز در این باره گفت: عده قلیلی از پزشکان هستند که پدیده زیر میزی را رواج می دهند ما باور داریم غالب پزشکان ما انسان های متدین، متعهد و به دور از پدید شوم زیر میزی به جامعه خدمت می کنند ولی تعداد اندکی هم هستند که این فضا را نا مطلوب کرده اند. 
 
قربانی تأکید کرد: در این زمینه وزارت بهداشت باید اراده جدی برای مبارزه با پدیده زیر میزی را داشته باشد در وهله اول باید تعرفه های پزشکی واقعی شود، در وهله دوم بیمه ها باید اصلاح شود و در وهله سوم باید یک نظارت جامع و شفافی در حوزه درمان داشته باشیم ما انتظار داریم که وزارت بهداشت و درمان آستین ها را بالا بزند و با این پدیده برخورد جدی کند. 
 
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی افزود: در جامعه ما مثلا اگر یک بقالی یک بسته پفک گران بفروشد تعزیرات ورود پیدا می کند و برای وی جریمه در نظر می گیرد پس چرا در این حوزه مهم ورود پیدا نکند ما معتقدیم باید جریمه های سنگینی برای متخلفینی که پدیده زیر میزی را برای خودشان باب کرده اند و با آبروی قشر عظیمی از جامعه پاک پزشکی بازی می کنند، در نظر گرفته شود و با آنها برخورد جدی شود. برخورد جدی با چند نفر از پزشکان متخلف، علنی کردن پرونده آنها و ممانعت آنها از طبابت یکی از راههای مبارزه با این پدیده است تا بقیه حساب کار دستشان بیاید. 
 
در سال ۹۲ از نظر بودجه بهداشت و درمان وضعیت خوبی نداریم 
 
قربانی پیرامون کسری ۱۰۰۰ میلیاردی در بودجه سال جاری بخش بهداشت و درمان کشور نیز گفت: همانطور که می دانید بودجه بر اساس درآمد های دولت تصویب می شود و با توجه به اینکه در سال ۹۲ درآمد های دولت نسبت به سال ۹۱ کمتر پیش بینی شده است بنابراین بودجه ۹۲ حالت انقباضی دارد و این مسئله موجب شده که بخشی از بودجه وزارت بهداشت در سال جاری کاهش یابد ولی از آنجایی که با تشدید تورم و افزایش قیمت ارز در کشور این بودجه کفاف مشکلات حوزه بهداشت و درمان را نمی کند باید دولت توجه ویژه ای به این مسئله داشته باشد ما در سال ۹۲ از نظر بودجه بهداشت و درمان وضعیت خوبی نداریم و با توجه به اینکه دانشگاههای علوم پزشکی ما بدهی های زیاد سنواتی و حقوق بازنشستگان و کارکنان دارند سال ۹۲ سال خوبی برای وزارت بهداشت نخواهد بود. 
 
محور توسعه، انسان سالم است 
 
وی پیرامون عدم حمایت بیمه ها از بیماران نیز گفت: در قانون آمده است که مردم باید فقط ۳۰ درصد از هزینه ها را پرداخت کنند و بقیه توسط بیمه ها پرداخت شود اما به دلیل عدم حمایت بیمه ها، عدم حمایت دولت از بیمه ها و مشخص نبودن وضعیت بیمه های درمانی در کشور متأسفانه الان مردم بالای ۷۰ الی ۸۰ درصد از هزینه های درمان را از جیب خودشان پرداخت می کنند امیدوار هستیم دولت اینده یک نگاه مثبتی به بودجه بخش بهداشت و درمان و سلامت داشته باشد و این کسری بودجه کنونی را با یک متمم لایحه ترمیم کند. 
 
نماینده مردم آستانه اشرفیه در مجلس شورای اسلامی افزود: ما متأسفانه در دولت احمدی نژاد نتوانستیم این مسئله را نهادینه کنیم که سلامت اولویت اول ما است انشا الله دولت آینده این نگاه راداشته باشد و به حوزه سلامت نگاه ویژه کند زیرا محور توسعه، انسان سالم است./سیاست ما
دریافت کد : توجه : شما میتوانید با تغییر مقادیر width و height در کد فوق عرض و ارتفاع دلخواه خود را تنظیم کنید.
نظر شما :
captcha
نظرات بینندگان
انتشار یافته : 1
ناصری  | ۱۳۹۲ پنج شنبه ۲۷ تير
0
0
پاسخ
سلام.عالی بود.موفق باشید
captcha
  • محل تبلیغ شما در پورتال مناظره و گفتگو
دریافت زیرمیزی در میان برخی پزشکان و جراحان، پدیده ای زشت و غیراخلاقی است که متاسفانه طی این سالها قبح آن در نزد عده ای قلیل از آحاد جامعه پزشکی کشور شکسته شده و گرفتن این قبیل پولها بابت اعمال جراحی و... بویژه در جراحی های زنان و زایمان در برخی از مراکز درمانی، به امری عادی تبدیل شده است.
 
الویت رئیس جمهور منخب1400درحل آسیبهای اجتماعی باید کدامیک از موارد زیر باشد؟
بیکاری
45%
 
بی خانمانی
5%
 
فقر
31%
 
ازدواج
16%