به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از واشنگتن تایمز، هاروکی موراکامی نویسنده شهیر ژاپنی در برنامهای رادیویی درباره لذت نویسندگی صحبت کرد.
او گفت: نوشتن را آغاز میکنم بدون کوچکترین تصمیم اولیه برای چگونه به پایان رساندن آن و همین ندانستن از پایان کار برایم بسیار لذتبخش است. ایدهها همانطور که در حال نوشتن هستید، در ذهن شکل میگیرد و با شکلگیری داستان جریان ذهن بهراه میاُفتد.
موراکامی ادامه داد: نوشتن داستان به شیوهای که از قبل بدانم پایانش چه خواهد، شد اصلا برایم جالب نیست! زیرا حتی کسی که دارد داستان را مینویسد، بهتر است نداند چه اتفاقی قرار است رخ دهد که همین باعث میشود خوانندهها هم در حین خواندن داستان، پیشبینیهای خود را به اشتراک بگذارند و از هیجان آن لذت ببرند.
این برنامه رادیویی با عنوان «رادیو موراکامی» برنامهای از پیش ضبط شده ۵۵ دقیقهای است که تنها در ژاپن پخش میشود و این دومین بار در این سال است که موراکامی در آن صحبت میکند.
موراکامی موسیقی را به عنوان درونمایه و انگیزه بسیار مهمی در خلق داستانهایش برمیشمارد و خود را شنونده پروپا قرص و کلکسیونر موسیقی میداند و کتابهایی نیز راجع به موسیقی نگاشته است.
طی این برنامه رادیویی به آرِتا فرانکلین موزیسین شهیر آمریکایی که به تازگی درگذشته است، ادای احترام کرد.
موراکامی که اکنون ۶۹ ساله است، در دوران جوانی پس از فارغالتحصیلی از دانشگاه کافیشاپی با تم موسیقی جَز باز کرد و اولین رمانش با نام «بشنو ترانه باد را» از وی در سال ۱۹۷۹ چاپ و منتشر شد. او در سال ۱۹۸۷ اثر معروف و موفق «جنگل نروژی» را که رمانی عاشقانه بود، به رشته تحریر درآورد که به عنوان اولین اثر پرفروش وی ثبت شد و او را به عنوان ستارهای جوان در دنیای نویسندگی مشهور کرد. از کارهای پرفروش و موفق اخیر وی میتوان از «1Q84»، «تسوکورو تازاکیِ بی رنگ و سالهای سفر» و آخرین رمان او «قتل فرمانده شهسواران» نام برد.
موراکامی اوایل همین ماه در مصاحبه با مجله نیویورکر گفته بود که رمان آخرش را با الهام از داستان ارواح قرن هجدهمی نوشته است. او همچنین گفت که میخواهد داستانی در تجلیل از اثر «گتسبی بزرگ» بنویسد.
موراکامی اواخر شهریورماه گذشته درخواست کرد نامش را از فهرست نامزدهای دریافت «جایزه جایگزین نوبل ادبیات» خارج کنند. او دلیل این اقدام را تمایل به تمرکز بیشتر بر روی نویسندگیاش عنوان کرده است.
انتهای پیام/