بر اساس آمار گمرک، واردات برنج در چهار ماه نخست امسال، با افزایش ۴۷ درصدی بالغ بر ۶۹۲ هزار تن شد. ارزش واردات برنج به کشور نیز در این مدت با رشد ۸۳ درصدی به ۸۰۲ میلیون دلار رسید. واردات برنج در چهار ماه نخست امسال، از نظر ارزشی ۶.۲ درصد از کل ارزش واردات کشور را به خود اختصاص داد. همچون ماه‌های گذشته، هند، امارات و پاکستان همچنان اصلی‌ترین مبادی ورود برنج به ایران محسوب می‌شوند؛ به طوری که سهم این سه کشور از واردات برنج ایران در چهار ماه نخست امسال به ترتیب به ۶۴، ۱۳.۷ و ۱۰ درصد رسید. 
 
این امارها نشان می دهد علیرغم ادعای مسئولان برای کنترل بی رویه واردات برنج های خارجی نه تنها واردات کنترل نشده بلکه با افزایش واردات نیز روبرو بوده ایم که ادامه این واردات بی رویه برنج در آستانه برداشت محصول فقط به کشاورزان آسیب وارد می کند و سود های سرشاری را نصیب دلالان و سوداگران می کند و کشاورزی که ماهها رنج و زحمت کشیده نه تنها سود نمی برد بلکه زیان هم می بیند . در سال های اخیر همواره این موضوع مطرح بوده که حداقل در ماههای نزدیک به فصل برداشت واردات برنج ممنوع شود اما این مسئله هم اجرا نشده است مشکل از کجاست؟ مقصر کیست؟ چرا اقدامی صورت نمی گیرد؟ سوال هایی است که زحمت کشان شالیزار های کشور هنوز پاسخی برای آن از سوی مسئولان دریافت نکرده اند و و در نتیجه مشاهده می کنیم که شالیزار ها روز به روز تخریب شده و یا به دست دلالان و زمین خواران برای سود جویی بیشتر می افتد!!! 
 
ایجاد بی انگیزگی در شالی کاران 
 
"ایرج ندیمی" عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: ما باید در زمینه تولید چندین کار انجام دهیم اولین اقدام تشدید مبارزه با قاچاق کالا است، دوم، واردات کالا در حدی نیاز نه بیش از نیاز، سوم واردات به زمان نه بی زمان و چهارم خرید تضمینی است. 
 
ندیمی افزود: در مورد واردات ما همواره در کشورمان با سه مشکل مواجه هستیم اول اینکه که ما به زمان وارد نمی کنیم متأسفانه در این زمینه همواره واردات در کشور بی زمان و بدون کارشناسی زمانی وارد می شود دوم اینکه بی حد و اندازه وارد می شود و برای میزان مصرف داخلی آن کالا حجم و میزان مشخصی اعلام نمی شود تا از واردات بی رویه آن جلوگیری شود و سوم اینکه بی موقع توزیع می شود بنابراین این سه مشکلی است که برای اکثر تولیدات کشاورزی داخل از جمله برنج وجود دارد و این مسئله موجب افزایش بی انگیزگی تولید در بین کشاورزان، کاهش تولید داخل، افزایش ارزبری و از بین رفتن اشتغال در کشور می شود. 
 
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس پیرامون عدم اقدام جدی در این زمینه گفت: تاکنون اقدامات خوبی در این زمینه صورت گرفته است و در خیلی از سال ها زمان واردات تنظیم شد مثلا واردات برنج در ماههای شهریور و مهر ممنوع و به ماههای بعد از آن موکول شد. اما باید به این نکته مهم هم توجه شود که در برخی موارد برای اینکه بازار تحریک نشود، قیمت افزایش پیدا نکند و مصرف کننده تحت فشار قرار نگیرد یک سری اقدامات صورت می گیرد که این اشکال هم به سازمان حمایت از تولید کنندگان و مصرف کنندگان باز می گردد چون در این سازمان مصرف کننده در اکثریت قرار دارد لذا همواره مصرف کننده مورد حمایت قرار می گیرد در حالیکه باید از تولید کننده حمایت شود تا مصرف کننده نیز حمایت گردد و با این توجیه که اگر واردات صورت نگیرد برنج گران می شود اقدام به واردات بی رویه برنج می کنند اما این توجیهات به هیچ وجه قابل قبول نیست و فقط موجب سود بیسشتر برای دلالان و سوداگران می شود. 
 
ندیمی با اشاره به اینکه واردات بی رویه برنج موجب تخریب و از بین رفتن شالیزارها شده گفت: هر تولیدی که حمایت نشود و هر تولیدی که توجیه اقتصادی نداشته باشد و با دلهره و فشار همراه باشد ممکن است خروجی هایی داشته باشد که یکی از آنها تغییر کاربری و تخریب منبع تولید است. بنابراین صاحب شالیزار اعلام می کند که زمین خودم را می فروشم و با آن دلالی و تجارت می کنم و سود بیشتر و بی دردسری را به دست می آورم اما اگر تولید کنم باید نگران آب، کود، سم، آفت ، بیمه و فروش آن باشم. 
 
ندیمی افزود: بنابراین می بینیم آن نگرانی هایی که در دنیا با راهکارهایی مثل حمایت از کشاورز از سوی دولت رفع می شود در ایران همچنان حل نشده باقی مانده است و چون تضمینی برای ادامه فعالیت کشاورز وجود ندارد مجبور به تعطیلی کار کشاورزی و فروش زمین کشاورزی می گیرد. 
 
وجود باند های مخوف پشت واردات بی رویه
 
"ابراهیم نکو"عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در این باره اظهار داشت: باید به این اتفاقات به درستی نگاه کرد و آنرا تجزیه و تحلیل نمود اولین نکته این است که بسیاری از این محصولات کشاورزی که در داخل تولید می شود از ظرفیت لازم برای تأمین نیاز های داخلی برخوردار هستند اما ما همواره برعکس آنرا شاهد هستیم و می بینیم که نه تنها از محصولات حمایت نمی شود بلکه با واردات بی رویه در جهت سرکوب کردن محصولات داخلی اقدام می شود. در این زمینه من مطمئنم که یک دست های پنهان و مرموزی در کار است که به دنبال واردات و حمایت از محصولات خارجی است تا درآمد های نامعقول و نجومی بدست آورند و این باندهای مخوف اجازه توجه بیشتر به محصولات داخلی را نمی دهند یعنی به اندازه ای این باندها قدرتمند هستند که به راحتی می توانند دیگران را تحت الشعاع قرار دهند که جرأت دفاع از محصولات داخلی را نداشته باشند در هر صورت من مطمئن هستم که دستهای مرموز که ثروت های کلانی دارند و به دنبال آن تلاش می کنند که درآمد های کلانی نیز بدست آورند و اجازه توجه به محصولات و تولیدات داخلی را نمی دهند و امید می رود که در دولت یازدهم این ایرادات بر طرف گردد. 
 
نکو افزود: نکته دوم این است برای نمونه واردات گندم با قیمت بالاتر از قیمت گندم تولید داخل صورت می گیرد این مسئله نشانگر چیست آیا این نشانگر این نمی تواند باشد که باند ها و گروههایی پشت قضیه هستند که می خواهند از این طریق محصولات داخلی را در تنگنا قرار دهند و به نحوی دلسردی ایجاد کنند تا حتی برای سال های بعد از خودشان نیز برنامه ریزی کرده اند که بتوانند همچنان به واردات بی رویه برای کسب سود بیشتر اقدام کنند. 
 
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس پیرامون نقش مجلس نیز گفت: مجلس در این بخش در خیلی زمینه ها از جمله قاچاق کالا اخیرا ورود پیدا کرده است و امیدوار هستیم این طرح به زودی به اجرا گذاشته شود ضمن اینکه مجلس باید به دنبال این باشد که تضمینی برای خرید کالاها و یا ومحصولات کشاورزی داشته باشد تا آن کشاورز بتواند بازار های داخلی را پوشش دهد متأسفانه در بحث گندم ما مشکلاتی را داریم که اگر دیر اقدام کنیم شاید مشکلات عمیق تر شود ./سیاست ما
دریافت کد : توجه : شما میتوانید با تغییر مقادیر width و height در کد فوق عرض و ارتفاع دلخواه خود را تنظیم کنید.
نظر شما :
captcha
  • محل تبلیغ شما در پورتال مناظره و گفتگو
همواره در بسیاری از کشورها نگرانی هایی که در زمینه تولید محصولات کشاورزی وجود دارد با راهکارهایی مثل حمایت از کشاورز از سوی دولت رفع می شود ولی در ایران همچنان این نگرانی ها حل نشده باقی مانده است و چون تضمینی برای ادامه فعالیت کشاورز وجود ندارد بنابراین کشاورزان تصمیم به تعطیلی کار کشاورزی و فروش زمین کشاورزی می گیرد.
 
آیا رئیس جمهور بدون تحول نظام بانکی متوانددر اقتصاد تاثیر گذار باشد؟
بله
12%
 
خیر
87%